Geelmuyden Kiese förvärvar Main Station

 

Den skandinaviska fullservicebyrån Geelmuyden Kiese har förvärvat den svenska contentbyrån Main Station och upprättar därmed ett skandinaviskt Center of excellence för content med säte i Geelmuyden Kieses kontor i Stockholm.

– Geelmuyden Kiese har vunnit flest priser i Content Marketing Awards (CMA) fyra gånger; 2017, 2018, 2019 och 2020. När GK nu köper Main Station, professionaliserar vi vår contentsatsning och stärker oss på det vi kallar journalistiskt content, säger Hans Geelmuyden som är grundare och ordförande för Geelmuyden Kiese.

Den 1 september integrerades contentbyrån Main Station i Geelmuyden Kiese, en av Skandinaviens ledande kommunikationsbyråer med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Main Station, som startades för drygt två år sedan av contentprofilerna Jonas Nilsson, Victoria Lagercrantz och Joakim Arhammar, har varit specialiserade på content marketing och native advertising. Main Stations medarbetare har nu flyttat in i Geelmuyden Kieses lokaler vid Kornhamnstorg i Stockholm i syfte att stärka och utveckla byråns skandinaviska contenterbjudande.

– Geelmuyden Kiese har alltid haft en strategisk ansats till hur vi löser våra kunders kommunikationsutmaningar, och redaktionellt content, vare sig det gäller för egna kanaler eller nativeannonsering, är ett viktigt verktyg för att kunna erbjuda en heltäckande lösning. Jag ser mycket fram emot att nu kunna erbjuda en ännu mer komplett verktygslåda till våra uppdragsgivare, säger Simon Wallin, Managing Partner, Geelmuyden Kiese Sverige.

Jonas Nilsson, tidigare vd och kreativ chef på Main Station, blir nu ansvarig för att driva och utveckla Geelmuyden Kieses contenterbjudande. Jonas har tidigare bland annat startat och ansvarat för contentbyråerna OTW Publishing och Wasp Communication.

– Vår plan var egentligen att fortsätta att utveckla vår byrå på egen hand, men vi attraherades av Geelmuyden Kieses starka varumärke och spetskompetens inom PR och kommunikation. Det ska nu bli spännande att leda arbetet med att ta Geelmuyden Kieses contentarbete i Skandinavien till nästa nivå, säger Jonas Nilsson.

I och med förvärvet av Main Station har Geelmuyden Kiese nu totalt tre center of excellence; för digitalt i Köpenhamn, för kreatörstjänster i Oslo, och content i Stockholm. Upprättandet av dessa kompetenscentrum syftar till att sprida best-practice mellan landsgränserna och därmed ytterligare skandinavisera byrån.

Om Geelmuyden Kiese Gruppen
Geelmuyden Kiese är en fullservicebyrå med kontor i Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Företaget grundades 1989. Globalt är GK exklusiv skandinavisk partner med Ketchum, som är världens femte största PR-nätverk och med FTI inom public affairs, finansiell kommunikation och krishantering. Vid årsskiftet hade GK 105 anställda. Kundlistan är öppen på företagets webbplats. Genom sitt investeringsbolag Koko A/S äger Hans Geelmuyden cirka 95% av aktierna i GKG. Per 1/2/21 ägdes de återstående aktierna av Mikkel Salgaard Bendtsen, Margrethe Geelmuyden, Christian Grønning, Marit Høvik Hartmann, Geir Ove Harnes, Karne Lykkebo, Hanne Schmidt och Simon Wallin.