Ny chatt hjälper unga kvinnor med psykisk ohälsa

Angelchat Main Station

 

Main Station har inlett ett samarbete med Angelchat – en ny svensk chatt där alla som mår dåligt kan få gratis hjälp av en person som tidigare haft samma emotionella problem.
— Med tanke på hur många som på olika sätt drabbas av psykisk ohälsa känns det här som ett oerhört angeläget uppdrag. Vår uppgift är att producera redaktionellt innehåll som förklarar den nya tjänsten på ett enkelt, trovärdigt och tryggt sätt, säger Victoria Lagercrantz, contentchef på Main Station.

Angelchat lanserades i början av 2020, och har redan över 20 000 användare, de flesta är unga kvinnor. Via appens algoritmer matchas den som söker hjälp ihop med en ”ängel” som ger stöd och råd i appens chatt.

– Ofta får vi den allra bästa hjälpen från en medmänniska som kan förstå genom sina egna erfarenheter. Den kontakten kan vara nästan som magi, säger Karolina Öman som, tillsammans med Johan Bergenudd, är initiativtagare till appen.

Via chatten kan den som vill prata om vad som helst.

– Det kan vara ångest, depression, tvångstankar, ätstörningar, missbruk, stress. Du kanske har en anhörig som mår dåligt. Inget problem är för litet eller för stort. Angelchat finns för att du ska slippa känna dig ensam med dina bekymmer och din oro, förklarar Karolina Öman.

Spridning med native advertising
Main Station har producerat ett flertal artiklar och nativeannonser som nu distribueras hos olika publicister med hjälp av Platform 161.

Syftet är att få fler i målgruppen att upptäcka chatten och det nya sättet att få hjälp.
– Vi är väldigt glada att få samarbeta med Main Station som har några av Sveriges mest erfarna specialister när det gäller native advertising. Med artiklarna får vi vår tjänst belyst på ett enkelt men samtidigt nyanserat sätt, säger Johan Bergenudd, vd för Angelchat.