Hallå där…

Jonas Nilsson, VD på Main Station.

Hur är läget?
– Alldeles förträffligt. Full fart och spännande tider som man brukar säga.

Vi drog ju igång Main Station i mitten av maj, vad har hänt sedan dess?
– Åh, massor. Vi har formulerat och paketerat vårt erbjudande, startat två nya sajter (mainstation.se och cnews.se), tecknat avtal med ett antal spännande partners, kontaktat massor av intressanta företag och dragit igång våra första produktioner.

Hur har mottagandet varit?
– Positivt, över förväntan. Vi är ödmjuka inför det faktum att vi startar en ny verksamhet inom en bransch där det finns många etablerade aktörer. Men nästan alla som vi kontaktar gillar vår gedigna erfarenhet inom journalistik och content marketing samt hur vi paketerat vårt erbjudande.

Erbjudandet, kan du utveckla?
– Vår verksamhet bygger ju på tre delar: strategisk rådgivning, att vi är oberoende nativespecialister samt produktion av premiumprodukter. Olika företag attraheras av olika delar i erbjudandet, helt beroende på vilka utmaningar som finns för stunden.

Du har ju startat och drivit framgångsrika contentbyråer två gånger tidigare (OTW Publishing och Wasp Communication). Hur har branschen utvecklats över tid?
– Sant, jag firar 20-årsjubileum i branschen i år. Och massor har förändrats förstås. Framför allt har teknikutvecklingen drivit fram nya, enklare lösningar som gör att i princip alla företag använder content i sin kommunikation idag. Branschen har vuxit och blivit mer mogen, kunskapsnivån hos köparna har ökat och konkurrensen har hårdnat. Idag finns det inte utrymme för medelmåttiga byråer utan man måste erbjuda spetskompetens som tydligt bidrar till företagens affärsnytta.

Och det gör vi?
– Det är vår stora ambition och mission i alla fall. Vi anstränger oss varje dag för att utveckla vårt erbjudande och hitta skräddarsydda lösningar som skapar affärsnytta. Och det känns som att vi i alla fall träffat rätt så här långt.

Till sist. Du har plötsligt blivit med skägg, hur kommer det sig?
– Oj, det är bara ett enkelt sätt att förlänga sommarkänslan. Snart ska det ned på sin normala, stubbiga nivå igen.